Alpha-Lingua får en translatør mere i engelsk

Alpha-Lingua får en translatør mere i engelsk

1. november 2021 udvider Alpha-Lingua sin sprogstærke stab af professionelle translatører og tolke, når Mette Davies, Aarhus-baseret translatør og tolk i engelsk, træder ind i kontorfællesskabet. Siden 1978 har Alpha-Lingua leveret sproglige ydelser med fokus på juridisk sprog; en profil, som Mette Davies vil være med til at styrke.

Mette Davies er engelsk tolk og translatør

Mette Davies er uddannet cand.ling.merc. i engelsk i 1998 fra Handelshøjskolen i Aarhus. Samme år blev Mette statsautoriseret translatør og tolk og ansat i Oversætterhuset i Aarhus, hvor hun arbejdede som oversætter indtil år 2000. Siden har hun drevet selvstændig oversættervirksomhed, der har leveret kvalitetsoversættelser inden for juridisk, økonomisk og teknisk sprog samt markedsføring.

Mette Davies har siden 2013 været opført på Rigspolitiets tolkeliste og udfører tolke- og oversættelsesopgaver for politi og domstole inden for de strafferetlige og familieretlige områder. Hun har desuden indgående erfaring med at oversætte aftaler og betingelser, fortrolighedserklæringer, GDPR, attester og eksamensbeviser for private kunder og virksomheder.

Passioneret sprogekvilibrist i jura og marketing

På trods af alsidigheden inden for oversættelse og tolkning er arbejdet med det juridiske sprog og marketingopgaverne blevet Mettes foretrukne. Spændet mellem de to giver hende mulighed for at bringe alle sine kompetencer i spil; i de juridiske sager er der behov for præcision og stringens, mens der inden for marketing er behov for og næsten krav om, at oversættelsen udføres med en vis form for kreativitet.

Mette Davies besidder alle de kvaliteter, der skal til for at tilhøre eliten af danske translatører og tolke. Hun er højtuddannet, nysgerrig, grundig, intelligent og passioneret. Og med de kvaliteter i hånden spænder hun sin bue ganske stramt. Således har Mette desuden haft de erhvervssproglige uddannelser på CBS, ASB og SDU i sigte i årene 2006-2014, hvor hun var censor.

Med denne indsigt i sproguddannelserne, sin erfaring fra erhvervslivet og arbejdet som selvstændig translatør og tolk, og med mod på mere, fik hun i 2019 formandsposten i Translatørforeningen.

Mette Davies ny engelskmakker i hus hos Alpha-Lingua

Eftersom Translatørforeningen har hovedsæde i København, kommer Mette tit og ofte til hovedstaden, og i den forbindelse vil hun fra november også have nogle arbejdsdage på Alpha-Linguas kontor i Kattesundet og således have mulighed for at arbejde tæt med sine nye kollegaer og kunder hos Alpha-Lingua. Men i det daglige vil hun fortsætte sit virke som translatør og tolk fra Smilets By.

Anne Simonsen, der p.t. er Alpha-Linguas eneste engelsktranslatør, glæder sig over det kommende samarbejde med Mette: ”Jeg ser frem til at få en kollega på engelskholdet igen. Takket være coronakrisen har vi lært, at man sagtens kan arbejde sammen, selvom det foregår på afstand,” siger Anne, der gennem nogen tid har annonceret efter en ny engelskmakker.

Mette kan fra november kontaktes på davies@alpha-lingua.dk og mobil +45 27213358.

Af Caroline Qvist Abel