Må man tage børn med på pub i England?

Jeg skal snart til London med familien. Vi skal til koncert, men vi skal også bare rundt og være turister. Til det hører naturligvis også fish and chips og bangers and mash til frokost på en traditionel engelsk pub. Det er første gang, vi skal have vores snart treårige datter med til England, og pludselig blev jeg i tvivl om, hvorvidt man overhovedet må tage børn med på en pub. Det satte jeg mig for at undersøge.

Indtil 1995 måtte børn under 14 ikke komme ind på pubber i England og Wales. Siden da har det været lovligt, når de er i selskab med voksne, men det er op til den enkelte pubejer, om de tillader det. Mange pubber har indrettet særlige områder til familier med børn. Der er endda også pubber, som kalder sig ‘børnevenlige’, og som tilbyder papir og farvekridt som underholdning for børnene. Men der er stadig pubber, som afviser børn, fordi de mener, de generer de andre gæster.

Med den viden i bagagen vil jeg tage min datter med til pubfrokost og gøre, hvad jeg kan, for at hun ikke generer nogen. Og så i øvrigt bare nyde gensynet med fantastiske London.

Skrevet af translatør Anne Simonsen med inspiration fra denne artikel fra The Telegraph