Anne Simonsen

Statsautoriseret translatør og tolk i engelsk

Kontakt Anne

Tlf. +45 4243 6066

simonsen@alpha-lingua.dk

Engelsk translatør og tolk

Anne Simonsen er translatør og tolk i engelsk og specialiseret i oversættelse af regnskaber og juridiske og finansielle tekster. Anne har styr på termdatabaser og oversættelsessoftware, som sikrer høj kvalitet inden for de mere specielle fagsprogsområder.

Som statsautoriseret translatør og tolk oversætter Anne bredt på det økonomiske, administrative og juridiske område, men nok med en særlig forkærlighed for selskabsretlige og strafferetlige dokumenter. Når byretten mangler en engelsk tolk, kan Anne være der på fem minutter.

Forskelle i engelsk sprog
Anne arbejder for myndigheder, virksomheder, advokater og private organisationer. Som translatør og tolk skal hun have indsigt i forskelle mellem terminologien i forskellige sprogområder (i britisk/amerikansk/ australsk engelsk m.v.). Samtidig vurderer hun, hvor det vil være hensigtsmæssigt at vælge en neutral og ikke landespecifik stil til et givet dokument. Engelsk bruges i vid udstrækning som formidlingssprog, og hvis Anne ved, at et dokument, der oversættes til engelsk, skal videre til et andet sprog (typisk et sprog uden for de traditionelle hovedsprog), vælger hun en neutral stil, som oftest i samråd med den kunde, der rekvirerer oversættelsen.

Forskel på systemer og krav i Danmark og udlandet
Anne har overblik over de almindelige forskelle i terminologi, men skal derudover tage hensyn til forskellene i de enkelte landes systemer, krav og traditioner. Stiltraditionerne i formel kommunikation varierer, og Anne vælger den relevante formalitetsgrad – der som tommelfinger­regel stiger, jo længere væk fra Danmark dokumenterne skal bruges.

Endvidere kan Anne rådgive om, hvor det er nødvendigt med officielle bekræftelser, stempler og legaliseringer af oversættelser af forskellige dokumenter. Anne Simonsen går systematisk til sit arbejde og undersøger altid, hvor i verden en oversættelse skal bruges, så hun kan tilpasse den til lokale krav og forhold.

Om Anne

Erfaring
Uddannelse
Kurser
Udlandsophold
Netværk
Privat