Bevar translatørautorisationen – skriv under

Der har i den sidste tid været en indsamling af underskrifter fra borgere, der ønsker, at translatørernes autorisation skal bevares. I skrivende stund har mere end 2.100 borgere skrevet under. Du kan stadig nå det – skriv under her: http://www.skrivunder.net/signatures/bevar_translatorautorisationen.

Translatørforeningen, Danske Translatører og Forbundet Kommunikation og Sprog fik foretræde for Erhvervsudvalget den 6. november 2014 i forbindelse med forslaget om afskaffelse af autorisationen for translatører og tolke. Blandt andet var argumenterne:

”Bliver translatørtitlen givet fri, skal virksomhederne bruge tid på at finde en kompetent oversætter i den enorme gruppe af udbydere. Det vil være tidskrævende og usikkert – og vil slet ikke skabe den gennemsigtighed på markedet, der ønskes.”*

”Vi ser hellere, at der fra politisk hold gøres noget for at fremme, at flere opnår translatørbeskikkelse via en kandidat- eller translatøreksamen, da det uden tvivl vil stille både erhvervslivet og retssystemet bedre.”*

Din mening tæller også. Er du enig i ovenstående, så giv din underskrift til kende på http://www.skrivunder.net/signatures/bevar_translatorautorisationen.

Oplægget til foretrædet kan læses her.

Translatørernes svar på de spørgsmål, der blev stillet ved foretrædet, kan læses her.

*Det materiale, der er fremlagt i forbindelse med foretrædet, er udarbejdet af Translatørforeningen, Danske Translatører og Forbundet Kommunikation og Sprog i fællesskab.