Vinni E. von Benzon

Certificeret translatør og tolk i engelsk

Vinni E. von Benzon
Tlf. +45 22 76 66 11
benzon@alpha-lingua.dk

Engelsk translatør og tolk med sideprofil som skrivetolk

Vinni E. von Benzon er uddannet translatør og tolk i engelsk. Siden sin studietid har hun dedikeret sit virke til det juridiske sprog, og det er med den profilering, hun i dag oversætter og tolker for myndigheder, virksomheder og private. Vinni er som tidligere statsautoriseret translatør og tolk certificeret af Translatørforeningen og kan således udføre bekræftede oversættelser. Vinni arbejder desuden som skrivetolk for døve og hørehæmmede personer.

Britisk engelsk i Alpha-Lingua

I 2014 oprettede Vinni sit CVR-nr. og begyndte at arbejde som selvstændig translatør i eget navn. Det startede med en håndfuld private kunder, der havde behov for oversættelse og bekræftelse af dokumenter og attester og har siden naturligt udviklet sig til, at Vinni i dag primært arbejder for domstole, politi og advokatkontorer præcis som de øvrige translatører og tolke hos Alpha-Lingua.

Da der i 2023 kom en plads i kontorfællesskabet i Kattesundet, trådte Vinni til og indgår i dag i et tæt samarbejde med engelsktranslatør Anne Simonsen. Således dækker Vinni og Anne alle engelsksprogede opgaver i Alpha-Lingua.

Vinni anvender britisk engelsk, men kan levere amerikanske oversættelser på forespørgsel.

Skrivetolkning og korrektur

I mere end 10 år har Vinni beskæftiget sig indgående med juridisk oversættelse og tolkning og for at bevare kontakten til de private kunder, har Vinni sideløbende med sin translatørkarriere specialiseret sig i skrivetolkning for hørehæmmede og døve personer. I sin egenskab af skrivetolk tekster Vinni fx uddannelsesforløb 1:1 enten fra dansk til dansk eller engelsk til engelsk, men hun kan også kombinere sine sprog i skrivetolkningen.

Skrivetolkeopgaverne bidrager aktivt til Vinnis gruekedel af faglig viden, idet hun sidder med på skolebænken gennem store dele af tolkebrugerens uddannelsesforløb. Desuden kommer det gåpåmod, som juridisk oversættelse altid kræver, hende til gode som skrivetolk, når hun fx skal tolke et studieforløb i medicinalkemi.

Og gåpåmodet svigter sjældent Vinni, som udover at tolke, oversætte og skrivetolke, også har oparbejdet kompetencer som korrekturlæser på både dansk og engelsk. Korrekturlæsningen bruger Vinni dagligt i sin sparring med Anne Simonsen.

Efteruddannelse er et must

Vinni er bevidst om, at efteruddannelse er en vigtig del af translatørprofessionen, da det er nødvendigt for en professionel translatør at holde sig opdateret inden for sine fagområders emner og dertilhørende terminologi. Som skrivetolk kommer hun tilmed på skolebænken og har således som skrivetolk gennemført store dele af følgende uddannelsesforløb:

 • Jurastudiet på Københavns Universitet (KU)
 • Medicinalkemi på KU
 • Psykologistudiet på KU
 • Bygningsingeniørstudiet på Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
 • Pædagogstudiet på Københavns Professionshøjskole (KP)
 • Veterinæruddannelsen på KU
 • HF-grundfag i engelsk, dansk, naturfag og kemi.

Tolkning mellem dansk og engelsk

Vinni E. von Benzon står på Rigspolitiets tolkeliste og udfører derfor tolke- og oversættelsesopgaver for politi, domstole og advokatkontorer inden for de strafferetlige og civilretlige områder. I de år hun har været tilkaldt af Rigspolitiets instanser via tolkelisten, har hun opbygget erfaring med oversættelse af retsanmodninger og tolkning af retsmøder afhøringer, m.m.

Vinni har tilmed erfaring som simultantolk i tolkeboks, og hun tolker i øvrigt for virksomheder til konferencer og for private i forbindelse med eksempelvis køreprøver.

Erfaring

 • Selvstændigt praktiserende translatør og tolk siden 2014
 • Underviser på Virksomhedsskolen (hold og privatelever) (2018-2020)

Uddannelse

 • Skrivetolk: Kompetencemålsprøve, KP (2021) og skrivetolkeopgaderingskursus hos Kommunikation og Formidling (2016)
 • Cand.ling.merc. tolk og translatør, kandidat i engelsk erhvervssprog, Copenhagen Business School (CBS), Frederiksberg (2013)
 • Bachelor i engelsk og tysk erhvervssprog, Copenhagen Business School, Frederiksberg (2010)

Udgivelser

 • Lingua Legalis Pro Populo: Læsbarhedsanalyse af dansk og engelsk skattelov
  Forlaget Globeedit 2014

Netværk

Privat

 • Vinni bor i Brønshøj med sin mand og deres to drenge