Findes min attest allerede på engelsk?

Ja, nogle attester findes allerede på engelsk, og du kan selv rekvirere dem

Nogle attester findes endda på flere sprog – det gælder bl.a. straffeattester og ægteskabserklæringer.

Den danske folkekirke udsteder fødsels- og dåbsattester, fødsels- og navneattester, personattester samt kirkelige vielsesattester på dansk/engelsk, som alle kan rekvireres på borger.dk.

Hvis du skal bruge en af disse attester på dansk/engelsk, er det derfor ikke nødvendigt at få udført en bekræftet oversættelse, da du selv kan indhente den kombinerede udgave og få den legaliseret hos Udenrigsministeriet til brug hos myndigheder i udlandet.

Få attesten i dit sogn, hvis du ikke har MitID

Hvis du ikke har MitID, kan du få de fleste attester udstedt i dit sogn, dvs. du behøver ikke kontakte den kirke, hvor den oprindelige attest er udstedt. Du kan se, hvilket sogn, du tilhører, ved at gå ind på sogn.dk og indtaste din adresse.

Drejer det sig om en borgerlig vielsesattest, skal du dog henvende dig personligt hos borgerservice. Nogle kommuner udsteder i øvrigt også borgerlige vielsesattester på engelsk, men ikke alle.

Straffeattester findes på flere sprog

Du kan bestille en privat straffeattest på dansk, engelsk, tysk, fransk og spansk – straffeattesten er gratis, og du kan bestille den digitalt på borger.dk.

Vær opmærksom på, at hvis din straffeattest ikke er ren, får du den kun på dansk, hvorefter den skal oversættes.

Kontakt os, hvis du har en attest, der skal oversættes og/eller legaliseres.