En servicemeddelelse til vores kunder

En servicemeddelelse til vores kunder:

Vi arbejder stadig – bare hjemmefra af respekt for alle dem i risiko for at blive smittet med coronavirus COVID-19

Det betyder, at du stadig kan få oversat alle de tekster, du vil. Og vi kan også fortsat assistere med vejledning omkring legalisering hos Dansk Erhverv og Udenrigsministeriet, som indtil videre holder åbent. Når det kommer til tolkning, hvor vi skal være fysisk til stede, forbeholder vi os retten til at lave en konkret vurdering fra sag til sag, mens vi fortsat kan tilbyde telefontolkning.

Normal åbningstid hos Alpha-Lingua

Samtlige translatører og tolke hos Alpha-Lingua arbejder uforandret trods coronavirussens ankomst til Danmark. Men vi gør det hjemme fra vores egne stuer for at mindske smitten.
Da vi er netop translatører, kan vi sagtens udføre vores oversættelsesopgaver uafhængigt af arbejdsstedet, idet vores primære arbejdsredskaber til det er en computer, en internetforbindelse og en reollængde med ordbøger og opslagsværker. Faktisk er vi takket være vores profession i bund og grund altid en lille smule isolerede ved vores skriveborde, når vi nørder med vores oversættelser.

Derfor betyder det ikke noget for vores arbejdsdag, at de seneste retningslinjer anbefaler alle i det private at arbejde hjemmefra mest muligt – kun at vi ikke får hinanden at se i en periode, og at kontoret i Kattesundet principielt er ubemandet.

Dog kan det være en udfordring at skulle møde op til en tolkning, ikke mindst på grund af ovenstående anbefaling. Men vi vil naturligvis kunne telefontolke, og du skal altid være velkommen til at undersøge, om dit tolkebehov kan forsvare, at vi forbryder os mod anbefalingerne, hvilket vi er klar over kan være nødvendigt i ekstraordinært vigtige situationer, der akut kræver en tolk.
Vi er med andre ord open for business!

Ring eller skriv først til Alpha-Lingua

Det er en god idé altid at ringe til os eller skrive en mail, for kontoret er ikke bemandet, og derfor kan du i princippet ikke få et personligt møde.

Du skal benytte vores sædvanlige kontaktoplysninger for at ringe eller skrive, hvorefter du vil blive stillet om til den translatør, der arbejder med netop det sprog, du har en forespørgsel til.

Du finder vores telefonnummer og mailadresse her:

Kontakt Alpha-Lingua

Hvis opgaven kræver det, finder vi ud af at løse eventuelle udfordringer, der måtte komme af denne selv-karantæne.

Elektronisk eller analog version

I videst mulige omfang og uændret af coronaudbruddet, tager vi helst udgangspunkt i elektroniske dokumenter, hvad enten det drejer sig om personlige attester, et regnskab, et eksamensbevis, en årsopgørelse eller en virksomhedsrapport.

Der er naturligvis undtagelser, såfremt modtager forventer at få en indbundet bekræftet oversættelse – men så finder vi også ud af det. For skal vi forholde os til originalmateriale, kan det sendes med bud eller post – bemærk dog, at det skal ske efter aftale med den enkelte translatør, da det ikke skal sendes til Kattesundet, men til vores private adresser, som oplyses på forespørgsel. Dette er naturligvis kun gældende, indtil situationen i Danmark atter er normaliseret.

Bekræftede oversættelser – Alpha-Lingua fremsender

Skal din oversættelse bekræftes, kan vi tilbyde at fremsende en pdf med en indscannet bekræftelse: I mange situationer vil det være tilstrækkeligt for modtager, men det skal du naturligvis først sikre dig. Vi kan også tilbyde at sende bekræftelsen i papirversion med post eller kurér, hvis det ønskes. Men igen: Ring eller skriv til os, og vi vil vejlede dig.

Spørg Alpha-Lingua om legalisering

Legalisering er i princippet stadig muligt, så længe de relevante myndigheder holder åbent. Du skal som udgangspunkt aftale med den translatør, der sidder med din oversættelse, om det er noget, vi kan stå for. Vi har forskellige muligheder og begrænsninger fra vores hjemmearbejdspladser, ligesom situationen dagligt ændrer sig, og der kan opstå direkte påbud, der gør det yderligere kompliceret eller umuligt. Men spørg os, så vil vi vejlede dig så godt som muligt om, hvorledes du får de nødvendige stempler.

Skrevet hjemmefra af Caroline Qvist Abel