Alpha-Lingua stiller atter op med frivillige kræfter til Translatørforeningen

Formand Anne Simonsen

Translatørforeningen er en af branchens stærke, faglige aktører, der med fokus på translatørers og tolkes virke i Danmark virkelig forsøger at gøre en forskel for alle de parter – private som offentlige – der kommer i kontakt med oversættelser eller tolkning, både brugerne og udøverne.

Anne Simonsen ny formand for Translatørforeningen

I maj 2018 på foreningens årlige generalforsamling trådte Benjamin Holst Kjeldsen tilbage efter to travle år i spidsen som Translatørforeningens formand. Man kan næppe kalde det aftalt spil, men det lå i kortene, at Anne Simonsen, der er engelsk translatør og tolk hos Alpha-Lingua, og som gennem flere år bidraget til bestyrelsesarbejdet i Translatørforeningen, senest som næstformand, skulle stille op som kandidat til formandsposten.

Anne brænder for den indsats, der skal til for at vende branchens skude i den rigtige retning: Statsautorisationen er væk, de store kunder sender opgaverne i udbud, hvor små kontorfællesskaber som Alpha-Lingua ikke har noget at skulle sige, priserne dumpes af de store bureauer, der bruger uuddannede translatører og tolke – så der er nok at tage fat på.

Anne har med sin nylige titel af formand for Translatørforeningen valgt at bakke op om sin branche, fordi hun tror på, at det er værd at kæmpe for translatørprofessionen.