Alpha-Lingua deltog i NTIF 2016

Alpha-Lingua deltog i NTIF
Den 24. og 25. november 2016 deltog den ene af Alpha-Linguas to engelske translatører, Anne Simonsen, på Nordic Translation Industry Forum (NTIF) i Malmö som repræsentant for Translatørforeningens bestyrelse. NTIF er en årligt tilbagevendende konference med fokus på udviklingen i især den nordiske oversættelsesbranche. De nordiske lande har sprog, som tales af relativt få mennesker, og NTIF-konferencen favner dette, samtidig med at der tages højde for, at oversættelse og tolkning er et yderst globaliseret fagområde.

Dansk netværk for sprogmedarbejdere
Anne hørte mange spændende oplæg om den teknologiske udvikling i branchen, om kulturelle ligheder og forskelle i Norden, om et dansk netværk for sprogmedarbejdere i større virksomheder og om utallige forskellige ord til at beskrive begrebet ”happiness”.

Carina Graversen på talerstolen ved NTIF 2016

Tolkning i den offentlige sektor
Der var desuden et tema om tolkning i den offentlige sektor i Danmark, Sverige og Norge. Her var det Alpha-Linguas egen Carina Graversen, der som repræsentant for Translatørforeningens tolkeudvalg fortalte om arbejdet i Danmark med at indføre en certificeringsordning for tolke. I Norge har man i årevis haft en certificeringsordning og en offentligt tilgængelig liste over uddannede tolke, og i Sverige har man ligeledes en certificeringsordning for tolke, som bruges i den offentlige sektor.